Lille
Så, dags för sista mellanstoppet på Frankrikeresan, nämligen Lille! Staden i sig var fin, även om jag – och vid detta laget antagligen ni – har blivit lite mättad på Franska städer. Missförstå inte, jag älskar fortfarande arkitekturen av hela mitt hjärta, men den ena staden är den andra lik så det är längre inget stort wow när jag kommer till en ny plats.
Mellan mina två flixbussar hade jag cirka 2 timmar. Perfekt för en frukost tänkte jag. Perfekt för att inte har öppnat än tänkte caféerna. Så i en timma fick jag strosa omkring i Lille, vilket var fint och trevligt tills en full man började skrika och gå efter mig. Usch. Även min sista baguette på resan blev riktigt misslyckad. Min besvikelse var enorm när jag fick in en ungsuppvärmd, ej egenbakad, baguette. Så den fick inte vara med på resan. På tal om bröd dock, hos Louise så fick jag ett fantastiskt gott hembakat dinkelbröd med frukt och nötter. Då det dessutom inte behövde jäsa, vilket enligt mig är bland det värsta med bakning, var jag fullt taggad när jag kom hem på att baka det själv. Sagt och gjort, ett otroligt lätt recept senare hade jag mitt bröd. Så glad, har tack vare det varit extremt taggad på min frukost den senaste tiden…
Receptet på dinkelbröd med fruktoch nötter hittar ni hos ICA här, men ingen gång av de nu flera gångerna jag har bakat brödet har jag gjort exakt som det sa. Ena gången bytte jag ut hälften av yoghurten mot mjölk, och även nu när jag har gjort det senare använde jag vatten. Blev en lite krispigare skorpa, men annars ingen skillnad. Har även haft i torkade tranbär – skrev först kranbär. Hej svengelska! – , valnötter, hasselnötter, solrosfrön, pumpakärnor. Struntade i toppingen andra gången för den åkte ändå bara av.